Noprop98

3 x DIY met leerverf

Als we denken aan verven, denken we veelal aan verven op canvas, het verven van haar of misschien het verven van katoen. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden dan dat. Neem bijvoorbeeld leer. Verf op leer ziet er prachtig uit en is op veel meer producten toe te passen dan u denkt!

  1. Schoenen

Legerkisten, zoals bijvoorbeeld Doc Martens, hebben al een heel stoer uiterlijk van zichzelf. Maar met geverfde patronen en symbolen krijgen ze net even dat kleine beetje extra edge. In de Doc Martens winkel verkopen ze ook schoenen met witte schoenverf erop, maar deze zijn meteen alweer tientallen euro’s duurder. En daarbij loopt iedereen dan met de exact zelfde schoen rond. Veel leuker is het dus om zelf je eigen ontwerp op je schoen te zetten. Dat is goedkoper, origineler en ook nog eens veel persoonlijker!

  1. Leren jas

Waar bij leren schoenen een eigen ontwerp erg leuk is, is het bij een leren jas funest. Al sinds de jaren tachtig is het traditie dat de punkers hun jas van leer verven. En dan kan je als punker, als rebel tegen de samenleving, natuurlijk niet met hetzelfde jasje als de rest lopen. Originaliteit is hier het belangrijkste. Maar je hoef geen punker te zijn om je leren jas te verven. Het kan ook een heel leuk effect hebben om bijvoorbeeld mooie bloemen te schilderen, iets wat natuurlijk helemaal niet bij punkers past.

  1. Meubels

Jazeker, ook meubels kunnen mooi geverfd worden. Heb jij een mooie leren stoel die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Of een leren bank die er momenteel wat saai uitziet? Dan is dit een geweldig idee. Verf het meubel in de al bestaande kleur om de beschadigen wat verbloemen. Of maak er zelf een prachtig ontwerp op. Toegegeven, het is een ontzettend groot statement dat misschien niet in elk huis even goed past, maar ben je op zoek naar een eye catcher om je huiskamer helemaal af te maken, dan is dit hét idee voor jou.

https://www.leerverfshop.nl/