Noprop98

Kun je zelf de schoorsteen vegen?

Het is in Nederland, ten opzichte van andere landen, niet verplicht om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Echter kan een regelmatige reiniging van de schoorsteen van levensbelang zijn. De gevolgen van een onvoldoende gereinigde schoorsteen zijn groot. Het is dus beter om deze situatie te voorkomen.

Een schone schoorsteen zal het risico op een schoorsteenbrand of CO-vergiftiging verkleinen en zullen er minder schadegelijke roetdeeltjes vrijkomen. Daarnaast werkt een schone schoorsteen efficiënter, waardoor de energiekosten lager zullen zijn. Kortom: beter voor jou, het milieu en de portemonnee. Doordat Nederland geen verplichting heeft ingesteld, ben je vrij in de keuze wie je de schoorsteen laat reinigen.

Zelf uitvoeren of een vakman inschakelen?

Bij de keuze wie de schoorsteen het best kan reinigen, spelen er twee factoren een grote rol: de kennis en de kosten.

Uiteraard is een vakman voorzien van alle nodige kennis bij het vegen van een schoorsteen, waardoor je als bewoner verzekerd wordt van een succesvolle reiniging. Echter hangt er aan het inhuren van een vakman een prijskaartje.

Of je als doe-het-zelver aan de slag gaat of een vakman inschakelt, heeft natuurlijk een invloed op het prijskaartje.

Door de taak zelf uit te voeren, zul je een stuk goedkoper uit zijn, ook na de aanschaf van de nodige materialen. Toch beschik je vaak niet over de kennis.

Aantrekkelijk, maar onhandig

In eerste instantie is het doe-het-zelven erg aantrekkelijk, doordat het een stuk goedkoper is en de kennis op het internet op te zoeken is. Toch is het niet raadzaam om zelf de schoorsteen in te duiken en dit is waarom:

Eigen veiligheid

Een specialist op het gebied van een schoorsteen vegen weet exact hoe hij/zij te werk moet gaan. Op deze manier zal de taak sneller en op de juiste manier uitgevoerd zijn. Door de kwalitatieve reiniging ben je verzekerd van een lagere kans op een schoorsteenbrand of CO-vergiftiging.

Verzekering

Uiteraard is het altijd mogelijk dat er een schoorsteenbrand plaatsvindt. Indien dit het geval is, stelt de verzekeringsmaatschappij enkele eisen. Zo zul je vaak enkel een vergoeding ontvangen, indien je kunt aantonen dat de schoorsteen recent en op de juiste manier is gereinigd. Zo’n attest, oftewel bewijs, kan worden afgeleverd door een schoorsteenveger of erkende technicus.

http://pieterlorje.nl
Noprop98

DJ zijn is veel meer dan een plaatje draaien

Een DJ kom je vaak tegen op grote feesten, denk aan een bedrijfsfeest of festival. De ervaren draaiers worden vaak gezien als bekendheden ‘die alleen maar aan een paar knopjes draaien en zijn of haar handen in de lucht houden’. Toch vergissen velen zich in het onderscheid tussen verschillende deejays en de intensiteit van het beroep.

Een dj inhuren is, als organisatie van onder meer een groot festival, erg aantrekkelijk om bezoekers te trekken. Voor een feest dat in kleine kring gevierd zal worden, denk aan een verjaardag of bedrijfsfeest, wordt een deejay vaak ingehuurd om de zorgen over de muziek weg te nemen bij de organisator. Maar wat doen deejays precies gedurende de feesten?

Deejay of producer?

Vroeger konden deejays bakken met geld verdienen door op een groot feest simpelweg een plaatje te draaien, waarbij hij of zij zelf geen muziek hoefde te produceren. Indien de deejay openstaat om iedere plaat af te spelen en vooral streeft naar gezelligheid zal als ‘gewone deejay’ gezien worden. Momenteel wordt er steeds meer waarde gehecht aan de deejays die één of meer succesvolle platen zélf heeft gemaakt. De deejays die enkel hun eigen platen draaien, worden bestempeld als ‘producer-deejays’.

Ervaren deejay

Op een feest zal ieder nummer een bepaalde reactie geven. Op die manier kan een ervaren deejay exact inschatten welk genre wordt gewaardeerd door het aanwezige publiek.

Als deejay is het ook niet verstandig om nummers te lang door te blijven draaien of lange breaks in te zetten, deze manier van muziek draaien kan de sfeer behoorlijk verminderen. ‘Wanneer zal ik de vocalen van het volgende nummer laten opkomen?’ en ‘Is het handig als ik deze break oversla met een cue-point?’ zijn vragen waar goede deejays perfect op in kunnen spelen om het publiek tevreden te houden.

Tot slot is het als deejay raadzaam om eigen platen te maken. Op die manier kan de deejay niet enkel geld verdienen door het aantal streams op diverse muziekapplicaties, maar ook vaker in worden gehuurd op feesten, doordat de deejay een kring van fans heeft, dat zal leiden tot meer bezoekers op het feest.

http://artisticproductions.nl
Noprop98

Deze voordelen maken de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker

Het klimaatprobleem staat centraal in de huidige samenleving. Onze generatie zou een belangrijk verschil kunnen maken voor de toekomst. Een verschil waar de mensen ons over tientallen jaren eeuwig dankbaar voor zullen zijn. Het tegengaan van klimaatverandering.

Deze verandering kan onder meer plaatsvinden aan de hand van zonnepanelen kopen. De energie kan gemakkelijk opgewekt worden aan de hand van zonlicht, waarbij er geen schadelijke stoffen vrij zullen komen. Naast het ontlasten van het milieu bieden de zonnepanelen ook andere voordelen.

Positief imago

Tegenwoordig leven wij in een samenleving waar grondstoffen niet langer rijkelijk aanwezig zijn. Om ook de generaties na ons te laten genieten van de aarde zullen er normen moeten worden gesteld. Door de aanschaf van zonnepanelen zul je een positief imago dragen: je denkt ook aan de volgende generaties.

Aantrekkelijke investering

Uit onderzoek blijkt dat zonnepanelen momenteel een aantrekkelijke investering zijn. Zo zul je zeker zijn van een hoog rendement. Kijkend naar de prijsstijgingen van de energie de afgelopen jaren zal het rendement voorlopig ook hoog blijven.

Waardeverhoging van de woning

Zonnepanelen zijn daarnaast financieel aantrekkelijk door de waardestijging van de betreffende woning. De energielabel van de woning zal stijgen, waardoor de woning sneller verkocht zal worden, doordat de maandlasten lager zullen uitvallen. Hierdoor zijn zonnepanelen bevestigen een aantrekkelijke investering om in de toekomst nog van te kunnen profiteren.

Onafhankelijk

Zonder zonnepanelen zal het huishouden volledig afhankelijk zijn van een energienet. Indien er een problemen zullen optreden bij het energienet, zullen veel woningen problemen ondervinden rondom het verkrijgen van energie. Bij een stroomstoring kunnen zonnepanelen gemakkelijk aangesloten worden op een accu, waardoor het betreffende huishouden altijd voorzien zal zijn van energie.

Altijd energie

Zonnepanelen leveren energie door het opvangen van zonlicht. Indien er sprake is van een bewolkte dag gaan velen ervan uit dat de zonnepanelen weinig energie zullen produceren. Echter blijkt dit niet het geval. Wolken reflecteren veel licht. Hierdoor vangen de panelen op (licht) bewolkte dagen zowel direct zonlicht als reflecties van licht.

http://economy.nl
Noprop98

Schrik inbrekers af met een camera

De laatste jaren vindt er een daling van de criminaliteit plaats, met in het bijzonder een daling van de inbraken. Een erg positief bericht! Om ons vast te kunnen houden aan die uitspraak gaan veel bewoners op zoek naar extra beveiliging.

De welbekende stad Londen beschikt al jaren over meer dan 10.000 camerasystemen. Gezien de aantallen lijkt Nederland ook die kant op te gaan. Vrijwel iedere agent loopt met een body cam op het lichaam, vrijwel ieder voertuig is voorzien van een dashcam en bij veel woningen is een beveiligingscamera bevestigd.

Verhogen van de pakkans

Voor een dief is een woning zonder woonhuisbeveiliging een gemakkelijk doel. Door camerabeveiliging zullen inbrekers niet enkel afschrikken, maar zal ook bewijsmateriaal opleveren. Mocht er toch een inbraak plaatsvinden bij jou of de buurman of -vrouw kan het opgenomen beeldmateriaal hulp bieden in de opsporing. De camerabeelden aken het identificeren van een persoon mogelijk. Aan de hand van de beelden kan de politie verder handelen in het onderzoek.

Op de hoogte op afstand

Iedereen is weleens toe aan een dagje, weekend of zelfs midweekje weg. In de huidige samenleving is het leven drukker geworden, waardoor ontspanning een absolute noodzaak is. Aan de hand van camerabeveiliging zijn de bewegingen rondom de woning op afstand op te merken.

Veilig in je eigen woning

Criminaliteit laat een mens zich onveilig voelen in de omgeving. Iedere woning kan de dupe zijn van een inbraak, wat leidt tot een onveilig gevoel in je eigen woning. Door te beschikken over een beveiligingscamera kan een veilig gevoel worden gerealiseerd. Zo is het mogelijk een alarmsysteem in te stellen of een motiedetector in te schakelen, waarbij de bewoner een melding zal ontvangen zodra er beweging wordt gedetecteerd rondom de woning. Zo kan iedere bewoner gerust een film kijken in de avond.

http://groenewegen.nl
Noprop98

Beveilig uw website optimaal door een penetratietest uit te voeren

Als bedrijf kan het voordelig zijn de online wereld te betreden. Door het vele verkeer is het gemakkelijk de huidige klantenkring te verbreden en mogelijk te profiteren van het toenemend aantal bezoekers.

Helaas heeft de online wereld ook een andere kant. Dagelijks betreden duizenden hackers de online wereld om grootschalige bedrijven en websites met grote omzet te hacken en de gegevens binnen handbereik te krijgen. Om deze nachtmerrie te voorkomen, is het aan te raden een penetratietest uit te laten voeren.

Betekenis

Een penetratietest voeren gekwalificeerde security specialisten handelingen uit met als doel de beveiliging van de betreffende website te testen. Deze handelingen worden uitgevoerd door de ogen van een hacker, waardoor je als bedrijf de juiste resultaten en feedback ontvangt. Aan de hand van de resultaten kan de huidige IT-security worden verbeterd om voorzien te zijn van een sterk beveiligde website.

Soorten testen

Er zijn diverse penetratietesten mogelijk om als bedrijf uit te laten voeren. Hierbij is er verschil tussen de werkwijze, waarbij de kennis een grote rol speelt. Er kan gekozen worden tussen Blackbox Penetratietest, een Greybox Penetratietest en een Whitebox Penetratietest. Deze testen kunnen op zichzelf worden uitgevoerd of in combinatie.

Blackbox Penetratietest: De ‘Blackbox’ houdt in dat er een website wordt aangevallen zonder voorkennis. De specialist krijgt hierbij vrijwel geen informatie om binnen de beveiliging te testen. In de werkelijke wereld zal deze handeling plaatsvinden door een hacker die het systeem probeert te hacken zonder over brede kennis te beschikken over het bedrijf.

Greybox Penetratietest: De ‘Greybox’ zal uitgevoerd worden met beperkte kennis. Deze test ligt tussen de ‘Whitebox’ en ‘Blackbox’ in, wat aangeeft dat de specialist beperkte informatie krijgt over het netwerk en de systemen.

Whitebox Penetratietest: Bij de ‘Whitebox’ zal de aanval plaatsvinden met volledige kennis. Bij deze methode zal de specialist volledige toegang krijgen tot het netwerk en resultaten.

http://rootsec.nl
Noprop98

Tips om in Nederland de ultieme vakantie te ervaren

De vakantieperiode is aangebroken, al zitten er momenteel veel verplichtingen en risico’s verbonden aan het reizen. Zo is testen voor het vliegen naar vrijwel ieder gebied verplicht en gelden er in veel gebieden buiten Nederland veel maatregelen om het verspreide virus tegen te gaan. Een reis naar Griekenland, trip naar Frankrijk of vakantie naar Spanje wordt opeens heel anders.       

Veel gezinnen kiezen er door de risico’s ook voor om dit jaar de vakantieperiode binnenlands te ervaren. Gelukkig biedt Nederland ook veel mooie gebieden om te genieten van de vrije dagen. In dit artikel volgen enkele tips om in het thuisland alsnog een ultieme vakantie te beleven.

Koken is ervaren

In het buitenland kom je als reiziger in contact met de buitenlandse keuken: een enorme ervaring om te beleven. Door de heerlijke kruiden en bijzondere recepten ontdek je enorm veel hapjes die enorm lekker blijken te zijn. Om ook thuis te kunnen genieten van een andere keuken kun je zelf een kookdagje inplannen, waar de dag wordt doorgebracht in de keuken en er allerlei heerlijke gerechten worden geprobeerd.

Schrijven is ontdekken

Schrijven kan het brein aan het werk zetten om tot andere inzichten te komen en rust te creëren. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om aan het eind van de dag de dag te beschrijven in een dagboek, de drie leukste momenten op te noemen of de lessen van die dag te noteren. Als leergierig persoon is niets leuker dan leren schrijven en momenten goed op papier te zetten. Ook gedurende de vakantie worden er tientallen cursussen aangeboden om (reis)verhalen te schrijven.

Taal is leren

Op school waren we vrijwel dagelijks bezig met het leren van nieuwe dingen, waaronder één of meerdere vreemde taal/talen. Na te zijn afgestudeerd, wordt er nog maar weinig aandacht besteed aan de vreemde talen, al blijkt deze kennis af en toe best handig te zijn in het buitenland. Door deze vakantie te gebruiken als periode om een vreemde taal te leren, kun je, zodra de risico’s minder groot zijn, profiteren van deze kennis in de vakanties.

http://vakantiearena.nl
Noprop98

De pluspunten van een baan als agent

De pluspunten van een baan als agent

Dat grensoverschrijdend gedrag in de zorg veelvuldig voorkomt weet vrijwel iedereen. Maar dat ook politieagenten daar nog vaker mee te maken krijgen is niet bij  alle mensen bekend. Werken als agent kan daardoor erg zwaar zijn. Wanneer zij tijdens het werk andere moeten aanspreken op hun gedrag, komt het vaak doordat men er niet op reageert zoals het moet.  Daarnaast maken agenten ook vaak gebeurtenissen mee die zij niet snel zullen vergeten waardoor zij een trauma oplopen die moeilijk te verwerken is. Desondanks heeft een baan als agent gelukkig meer voordelen dan nadelen.

Een gewaardeerd beroep

Allereerst is het erg knap dat politieagenten geweldloos communiceren niet moeilijk vinden. Zij krijgen zodanig vaak te maken met gewelddadige situaties dat zij daarmee hebben leren omgaan. Tel daar de vele levens die zij redden en ruzies die zij oplossen bij op en je zult vanzelf begrijpen hoeveel waardering dit beroep met zich meebrengt.

 

Geen dag is hetzelfde

Verder geen baan zo gevarieerd als die van de politieagenten. Dagelijks krijgen zij te maken met verschillende delicten, ruzies en andere maatschappelijke problemen waarbij zij moeten inspringen. Het spannende daaraan is dat zij nooit van te voren weten waar zij mee te maken zullen krijgen.

 

Doorgroeimogelijkheden

En tot slot is hebben agenten een erg actieve baan. Zij zitten weinig stil en zijn continu bezig. Daarnaast zijn er ook veel doorgroeimogelijkheden en richtingen. Zo kan een agent na een aantal jaar bijvoorbeeld doorgroeien tot rechercheur.

 

Agenten hebben over het algemeen zwaar werk. Ze krijgen regelmatig te maken met gewelddadige uitbarstingen van andere mensen en maken soms  traumatische gebeurtenissen mee. Toch ervaren agenten meer voor- dan nadelen tijdens hun carrière. Zij hebben een erg gewaardeerd beroep en beleven elke dag weer wat anders. Daarnaast is het een actief beroep en zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. 

https://www.economy.nl/
Noprop98

Drie manieren om je huwelijk te redden

Drie manieren om je huwelijk te redden

Loopt je huwelijk op de klippen? En voel je bui al hangen dat je partner binnenkort met het voorstel komt om te gaan scheiden? En sta je daar totaal niet op te wachten? Dan is dat volkomen begrijpelijk. Vooral als je ondanks de problemen nog van je partner houdt. Een scheiding kan naast liefdesverdriet ook andere ernstige gevolgen hebben. Je huis direct verkopen is daar één van. Als je huwelijk nog te redden valt, dan moet je daar zeker je best voor doen. In Nederland besluit ruim 30% van de mensen die in de afrondende fase van een scheiding zitten, uiteindelijk toch om het proces te stoppen en bij elkaar te blijven. Welke stappen kan jij misschien nog nemen om je huwelijk te redden?

 

Huwelijkstherapeut

Het inschakelen van een therapeut is een goede mogelijkheid als je voor jouw gevoel alles al hebt geprobeerd. Ondanks het vrij duur is, is het toch raadzaam om in gesprek te gaan met een specialist samen met je partner voordat jullie definitief de knoop doorhakken. Tijdens de trainingen ligt de focus op hoe beide partners op de beste manier even weer op adem kunnen komen.

 

Ga op reis

loopt een huwelijk niet meer lekker door alle drukte en stress die de huidige maatschappij met zich mee brengt. Als beide partners veel aan hun hoofd hebben en zich moeten houden aan allerlei andere verplichtingen, dan kan het op een gegeven moment allemaal te veel zijn. Een exotische verre reis kan in dat geval jullie weer dicht bij elkaar brengen. Dit is echter maar een eenmalige oplossing. Als de problemen vaker terugkomen, dan is het misschien tijd voor een pauze.

 

Neem afstand

Als stellen elkaar maar niet los kunnen laten ondanks alle problemen, dan besluiten zij vaak om elkaar voor een bepaalde periode even met rust te laten. In dat geval wonen zij dan voor een (on)bepaalde tijd niet meer samen. Als dat rust brengt is het in ieder geval ten alle tijden beter dan jullie huis verkopen en scheiden.

 

https://www.economy.nl/
Noprop98

Top drie Nederlandse steden om in vastgoed te investeren

Top drie Nederlandse steden om in vastgoed te investeren

Een groot deel van de rijkste mensen van ons land zitten in de vastgoed. Het is één van de beste manieren voor het investeren van je geld. Zit jij er ook over na te denken om te beleggen in vastgoed? Dan heb je de eerste stap naar succes gezet. Het is namelijk een zeer verstandige beslissing. Voordat je in Nederland daadwerkelijk investeert in vastgoed, is het goed om te weten in welke steden op dit moment de meeste potentie zit.

De Hoofdstad

Vastgoed investeringen in Amsterdam passen bij vrijwel alle doelstellingen. Of je van plan bent om een hotel te beginnen, een woning aan te schaffen of stuk grond te kopen, in Amsterdam zit je altijd goed. Vooral de woningmarkt heeft veel potentie. De woning graad is er op dit moment 432.715. De gemiddelde verkoopprijs was in 2018 460.751. En de woningbehoefte stijgt tot 2030 met ruim 15 procent. Op alle drie aspecten scoort Amsterdam het beste van ons land.  

 

Den Haag

Met een jaarlijkse stijging van 13% is de woningbehoefte in Den Haag – na dat van Amsterdam- het grootst in Nederland. De woning graad is in de Zuid-Hollandse hoofdstad 256.694. Als je van plan bent om hier te investeren in vastgoed, dan is het wel belangrijk om van te voren een goed meerjarenonderhoudsplan op te stellen.

 

Hartje Nederland

Het hart van Nederland is de stad en gelijknamige provincie Utrecht. In de top drie staat deze stad op de derde plaats als het gaat om de woning graad, gemiddelde verkoopprijs en toename woningbehoefte. Die zijn respectievelijk 150.831 – 344.018 – 15%.  Net als in de andere steden geldt ook hier dan een goed MJOP noodzakelijk is. Een MJOP zorgt er namelijk voor dat de onderhoud reserveringen van het pand, woning of complex overzichtelijk zijn. Daarmee voorkom je onverwachte uitgaven in de toekomst. Kortom, als je van plan bent om te investeren in vastgoed, dan weet je nu welke Nederlandse steden en omgeving de meeste potentie hebben.

 

https://laan35.nl/
Noprop98

De drie grootste broeihaarden van bacteriƫn op werk

De drie grootste broeihaarden van bacteriën op werk

 

Virussen en bacteriën vind je overal. De één is besmettelijker dan het andere. Ook de kans om ziek te worden hangt af van het soort virus. Niet allemaal zijn even grote ziekteverwekkers. Toch is het goed om binnen je bedrijf extra alert te zijn in deze tijd. Het Coronavirus en allerlei andere bacteriën voor sommige mensen ernstige of zelfs dodelijke gevolgen hebben. Wat zijn de grootste broeihaarden van bacteriën ? En wat kan een extra desinfecterend schoonmaakmiddel gebruiken in je bedrijf?

 

Toetsenbord

In vrijwel elk bedrijf is minimaal één computer aanwezig. Het is een onmisbare apparaat omdat het heel veel werk vergemakkelijkt.  Helaas valt uit het resultaat van een Brits onderzoek uit 2008 niet veel positiefs te zeggen over de toetsenbord van een computer of laptop. Gemiddeld zitten op een toetsenbord ruim 400 keer meer bacteriën dan je op bijvoorbeeld een toiletbril vindt.

Handdroger

In het toilet vind je bij bijna elk bedrijf een toilet met handdroger. Na je toiletbezoek was je zoals het hoort je handen. Toch blijkt uit onderzoek dat de warme lucht uit heteluchtdrogers geen positieve toegevoegde waarde heeft. Sterker nog, het een grote verspreider voor bacteriën en virussen. De hete lucht is niet warm genoeg om kiemen te doden. De beste oplossing is om je handen af te drogen met papier.

 

Deurklink

De deurklinken zijn net als het toetsenbord de grootste virus verspreiders. Iedereen zit met zijn handen aan die knoppen. Online en in de winkels vind je desinfecterende schoonmaakmiddelen die ervoor zorgen dat bacterie zo lang mogelijk verwijderd blijft van de deurknoppen.

 

Niet alle bacteriën zijn slecht voor ons. Toch is het goed om het één en ander goed schoon te houden in je onderneming om te voorkomen dat het personeel of jijzelf in aanmerking komt met virussen of bacteriën die je gezondheid achteruit brengen.

 

https://www.fayon.nl/