Noprop98

De aantrekkingskracht van drummen

Je hoort het steeds vaker; mensen die willen drummen. Het heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht op veel mensen. Maar waarom willen die mensen zo graag leren drummen? Waarom kiezen ze niet voor een ander instrument, dat traditioneel vaker gespeeld wordt?

Natuurlijk heeft elk instrument zijn aantrekkingskracht. Het is namelijk over het algemeen wel heel goed om een instrument te spelen. Zo daag je jouw brein uit op een manier die je uit geen andere handeling kan krijgen. Het heeft namelijk allemaal te maken met timing, gevoel voor ritme en motoriek. Het is dus sowieso een hele goede vaardigheid om te leren. Daarnaast is het kunnen lezen van muzieknoten een erg gewilde vaardigheid, vooral als je in het onderwijs wilt werken. Het zorgt er ook voor dat je je even helemaal kunt verliezen in iets. Dat je uit je hoofd gaat, en in je lichaam zit. Dit is altijd goed voor mensen, maar vooral in stressvolle of sombere tijden.

Maar drummen heeft ook zijn  eigen voordelen. Zo moet je behoorlijk hard slaan om het gewenste geluid te bereiken. Zo kun je met drummen dus zaken als energie, maar ook agressie kwijt. Daarnaast vereist het van alle instrumenten de meeste motoriek. Je moet namelijk met elk been en elke arm weer een andere beweging maken. Daardoor moet je dus goed door hebben wat wanneer beweegt. Daarnaast heeft drummen natuurlijk ook een imago. Waar piano en viool voor wat zachtere en rustigere muziek geschikt is, is drummen voor rock en wat meer moderne muziek geschikt.

Steeds mensen willen dus leren drummen. Ben jij daar 1 van? Ga dan op zoek naar een les drummen voor beginners. Dat kan in een muziekschool in de buurt, maar kan ook heel goed online. Daarin moet je de keuze maken die jij fijner vindt om te doen.

https://www.onlinedrumles.nl/