Noprop98

De bouw in nood

De bouw is op het moment een groot vraagteken. Want in deze tijd van maatregelen omtrent het COVID 19 virus, is de vraag wie zijn werk buiten de deur mag voortzetten en wie niet. De bouw is daar een twijfelgeval in. Want het is zeker een vitaal beroep. Wanneer er voor een lange tijd niet gebouwd mag worden, hebben we als land een groot probleem.

Er heerst namelijk al jaren een groot woningtekort. Steeds meer mensen willen in de grote stad gaan wonen, maar daar zijn op het moment gewoon niet genoeg woningen om aan die vraag te kunnen voldoen. Daarom wordt er hoog tempo daar bijgebouwd.

Eerst werd de voortzetting van deze bouw door de stikstofmaatregelen dwars gezeten. Want bij de bouw komen er schadelijke stoffen vrij die slecht zijn voor de gezondheid van de mens, maar ook voor het milieu. Daarom moesten er keuze gemaakt worden welke sectoren op een lager pitje gedraaid zou worden en de bouw was daar een van.

Maar nu is dus tijdens de COVID 19 crisis de vraag of dit ook in de weg gaat staan van de snelheid van de bouw. Want de bouw staat dus op het lijstje vitale beroepen en mag dus in principe van de overheid worden uitgevoerd. Maar het zijn vaak de opdrachtgevers die de projecten op het moment stilzetten. De bouw rust namelijk erg op samenwerking, en er kan dus geen anderhalve meter afstand gehouden worden. Hierdoor kan de veiligheid van de werknemers niet gegarandeerd worden en kiest de opdrachtgever er dus voor om het project tijdelijk even stil te leggen.

Vandaar dat je veel verlaten bouwplaatsen ziet, maar ook bouwplaatsen waar de bouwvakkers ijverig in de weer zijn met Snelbouwschroeven en Hoekankers. Het is dus meer een ethische kwestie dan een kwestie van wat mag van de wet geworden.

https://www.bnvtools.nl/