Noprop98

De drie grootste broeihaarden van bacteriën op werk

De drie grootste broeihaarden van bacteriën op werk

 

Virussen en bacteriën vind je overal. De één is besmettelijker dan het andere. Ook de kans om ziek te worden hangt af van het soort virus. Niet allemaal zijn even grote ziekteverwekkers. Toch is het goed om binnen je bedrijf extra alert te zijn in deze tijd. Het Coronavirus en allerlei andere bacteriën voor sommige mensen ernstige of zelfs dodelijke gevolgen hebben. Wat zijn de grootste broeihaarden van bacteriën ? En wat kan een extra desinfecterend schoonmaakmiddel gebruiken in je bedrijf?

 

Toetsenbord

In vrijwel elk bedrijf is minimaal één computer aanwezig. Het is een onmisbare apparaat omdat het heel veel werk vergemakkelijkt.  Helaas valt uit het resultaat van een Brits onderzoek uit 2008 niet veel positiefs te zeggen over de toetsenbord van een computer of laptop. Gemiddeld zitten op een toetsenbord ruim 400 keer meer bacteriën dan je op bijvoorbeeld een toiletbril vindt.

Handdroger

In het toilet vind je bij bijna elk bedrijf een toilet met handdroger. Na je toiletbezoek was je zoals het hoort je handen. Toch blijkt uit onderzoek dat de warme lucht uit heteluchtdrogers geen positieve toegevoegde waarde heeft. Sterker nog, het een grote verspreider voor bacteriën en virussen. De hete lucht is niet warm genoeg om kiemen te doden. De beste oplossing is om je handen af te drogen met papier.

 

Deurklink

De deurklinken zijn net als het toetsenbord de grootste virus verspreiders. Iedereen zit met zijn handen aan die knoppen. Online en in de winkels vind je desinfecterende schoonmaakmiddelen die ervoor zorgen dat bacterie zo lang mogelijk verwijderd blijft van de deurknoppen.

 

Niet alle bacteriën zijn slecht voor ons. Toch is het goed om het één en ander goed schoon te houden in je onderneming om te voorkomen dat het personeel of jijzelf in aanmerking komt met virussen of bacteriën die je gezondheid achteruit brengen.

 

https://www.fayon.nl/