Noprop98

De voordelen van kartonnen dozen die u echt moet weten

De voordelen van kartonnen dozen die u echt moet weten

Verpakkingsmateriaal, zoals kartonnen dozen, wordt op alle denkbare plaatsen gebruikt en in de regel wordt er geen aandacht meer besteed aan het materiaal waarvan de verpakking is gemaakt. Verpakkingen kunnen uit verschillende materialen worden vervaardigd, waarbij vooral kartonnen dozen gebruikelijk zijn. We spreken van een kartonnen doos wanneer het gewicht per eenheidsgewicht (gramgewicht) van de kartonnen doos tussen de 150 en 500g/m² ligt. Materialen met een hoger gramgewicht worden karton genoemd. Maar er zijn ook grote verschillen in het karton, die voornamelijk te wijten zijn aan het soort verwerking. Een goed voorbeeld is het verschil tussen golfkarton en massief karton.

Stabiliteit belangrijk bij kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal

Natuurlijk speelt stabiliteit een belangrijke rol bij het verpakken in kartonnen dozen. Als u een zeer stabiele doos wilt kopen om breekbare goederen te verzenden, is het niet noodzakelijkerwijs aan te raden om golfkarton te gebruiken, omdat golfkarton bestaat uit geperste pulp met een golf papierbaan in de kern. Door deze golf kern heeft het karton over het gehele oppervlak holtes, zodat slechts een beperkte stabiliteit gegarandeerd is. Een veel hogere stabiliteit en sterkte wordt gegeven door het materiaal massief karton, zodat een verpakking van massief karton optimaal geschikt is om voorwerpen op te bergen of zelfs te verzenden. Massief karton heeft een extreem hoge dichtheid, waardoor ze zeer stabiel zijn. Kartons van massief karton zijn gemaakt van verschillende lagen papier. In de voedselverwerking wordt vaak massief karton gebruikt, omdat het materiaal vet- en waterafstotend kan worden gemaakt door het aanbrengen van een coating.

Recyclebaar

Massief karton scoort ook goed tegen andere verpakkingsmaterialen, zoals plastic, op het gebied van milieubescherming. Ten eerste is het vermeldenswaard dat massief karton voor 100% uit recyclebaar materiaal bestaat. Zo is de massieve kartonnen doos zowel bij de productie, het gebruik als bij de verwijdering milieuvriendelijk.

Voordelen van kartonnen dozen

Het gebruik van kartonnen dozen draagt bij tot de bescherming van het milieu (zie boven). Door de hoge materiaaldichtheid heeft massief karton slechts weinig ruimte nodig, waardoor de opslag bijzonder gunstig is. Ze zijn uiterst resistent en stabiel en bij uitstek geschikt voor verdere verwerking en coating (bijv. inkt, vernis, impregneren tegen vet of water). Goede reclame-eigenschappen door goede optische eigenschappen en een glad oppervlak en bijzonder geschikt voor de bescherming van gevoelige materialen.

Als u kartonnen dozen wilt kopen, moet u in het beste geval een gespecialiseerd bedrijf zoals de Dozenhal raadplegen over de vele mogelijkheden.