Noprop98

Een laptop bouwen doe je zo

Als je een laptop wil kopen of een custom laptop wil gaan maken zijn er een aantal punten waar je op moet letten om het beste voor jou te maken, hier zijn een paar simpele onderdelen waar je goed naar moet kijken.

 

Het interne gedeelte

Waar je intern vooral op let zijn: het besturingssysteem, de grafische kaart, het geheugen, de opslag en de processor. Het besturingssysteem, is waar het systeem waarop de laptop werkt, onbewust heb je die keuze waarschijnlijk aan het begin al gemaakt, door voor een Apple of Microsoft aangestuurde laptop te gaan. Ook is er nog een mogelijkheid voor een Google besturingssysteem. De grafische kaart, zorgt, zoals je al zou kunnen vermoeden, voor de grafische kwaliteit op de laptop, niet erg belangrijk tenzijl je ook wil gamen op de laptop.

Het geheugen spreekt ook voor zich, rond de 8 GB is het gemiddelde en is genoeg voor als je de laptop op een allerdaagse manier gebruikt, ga je gamen of video’s maken dan is een hoger aantal GB aanbevolen. Het opslagapparaat is gemiddeld 5400rpm en is inmiddels meestal een SSD, die is het beste en is snel. Als laatste dan de processor, eigenlijk waar de hele computer op loopt, hier zijn meestal 2 merken voor Intel en AMD, welke je kiest maakt niet veel uit, met de medium optie zit je bijna altijd wel goed als je de laptop niet hele zware dingen laat doen.

 

Het externe gedeelte

Nu komen we bij de punten die je zelf makkelijk kan inschatten. Zoals de grootte van het beeldscherm, Heb je veel tabbladen nodig? Dan is een groter beeldscherm beter, maar deze is dan wel weer moeilijker mee te nemen. Ook is de resolutie van het scherm goed te zien, wil je veel video’s kijken is een betere beeldschermresolutie aanbevolen. Ten slotte zorg ervoor dat je laptopde juiste aansluitingen heeft om met je andere apparaten aan te sluiten.

 

Als je goed let op deze onderdelen en welke er voor jouw laptopgebruik het belangrijkste zijn en welk niveau daar het beste bij hoort, kan je gemakkelijk een laptop zelf samenstellen.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/