Noprop98

Een leuke kerst? Easy!

Niet iedereen is een even grote fan van kerst. Voor de een kan de kerstperiode niet lang genoeg duren. Alles aan kerst is voor hem geweldig. Het optuigen van de kerstboom, het koken voor het kerstdiner en vergeet vooral ook niet het kopen van de kerstcadeautjes. De kerstliefhebber kan er geen genoeg van krijgen en begint vaak in november al aan de eerste voorbereidingen en laat de versieringen tot ver in januari nog hangen. Voor de ander is het niet zo’n pretje. Die vindt het kijken van kerstfilms cheesy, en laten we eerlijk zijn, zo goed zijn die films nou ook weer niet. Het doen van de kerstinkopen, zoals de cadeaus en de boodschappen, zijn vooral stressvol en druk voor hem. Logisch ook, want hij heeft zo weinig zin in kerst dat hij eigenlijk veel te laat begint met alles. Het kan maar niet snel genoeg afgelopen zijn, dus klokslag middernacht na Tweede Kerstdag wordt alles weer netjes opgeruimd.

Val jij nou in deze tweede categorie, dan zijn er wat handige tips voor jou om toch kerst te vieren, zonder er teveel geld en tijd aan kwijt te zijn. Deze tips zijn in dit artikel even op een rijtje gezet.

  1. Koop een complete kerstboom

Een complete kerstboom is een boom die al door de verkoper versierd is. Er zitten dus al lichtjes, slingers, kerstballen en een piek in. Er zitten veel voordelen aan het kopen van een complete kerstboom. Ten eerste natuurlijk de tijd die het je bespaard om het op te tuigen. Maar ook is een versierde kerstboom kopen veel goedkoper dan als je het apart zou kopen. Kerstversiering is over het algemeen namelijk nogal prijzig.

  1. Koop een kerstdiner pakket

Winkels zoals de Albert Heijn verkopen pakketten waar alle ingrediënten van het gerecht al in zitten. Zo verkopen ze bijvoorbeeld een pompoenensoeppakket met alle groente die er in moeten, bij elkaar. Dit scheelt veel geld, omdat je niet van alles individueel een hele zak moet kopen, maar ook veel tijd in het bedenken wat je nodig hebt.

  1. Koop voorverpakte gift boxes

Bij de Etos en Kruidvat, maar ook bij make up winkels, verkopen ze gift boxes. Daar zitten cadeaus in die door de winkel zelf zijn uitgekozen. Zo zit je altijd goed!

https://www.xmasdeco.nl/