Noprop98

Een meer duurzame wereld

Een meer duurzame wereld De wereld moet een stuk schoner en duurzamer worden. Het gaat de afgelopen jaren niet goed met de natuur. Bossen worden gekapt, er vindt veel uitstoot plaats en er wordt veel afval in de natuur gedumpt. Dit kan zo niet langer. Landen worden zich steeds bewuster van het probleem en doen er steeds meer aan om het probleem op te lossen. Een voorbeeld hiervan is dat Nederland in een versneld tempo van het gas afgaat en iedereen meer gebruik moet gaan maken van andere natuurlijke energiebronnen. Een alternatief kan bijvoorbeeld zijn het gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken.

Bekende soorten zonnepanelen
Met de hulp van zonnepanelen kan je op een duurzame manier energie opwekken. Je hebt een aantal verschillende soorten zonnepanelen. De bekendste soorten zijn de polykristallijnen en de monokristallijnen. De polykristallijne zonnepanelen  bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. De grove kristallen geven een blauw gebroken scherven effect aan de zonnepanelen. Deze zonnepanelen geven een goed rendement en buiten dat ze een goed rendement geven, zijn ze ook nog gunstig geprijsd. Deze panelen zijn vaak bij genoeg ruimte de beste keuze om te nemen.

De monokristallijne zonnepanelen hebben geordende elektroden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen een egaal zwarte kleur hebben. Deze panelen zijn wel iets duurder per Wp. Deze panelen zijn duurder, omdat ze een hogere opbrengst hebben per m2 en ze fraaier zijn door de fullback optie.

Wat levert het op?
Bij de keuze of je nu zonnepanelen moet nemen of niet is de opbrengst van de zonnepanelen een belangrijk punt. Neem nou een zonnepaneel van 300 Wp (Wp staat voor WattPiek), de naam zegt het al dit is het piek vermogen van het paneel. Hoeveel stroom een zonnepaneel gaat opleveren is ook afhankelijk van de ligging naar het zuiden. Met de hoge zonuren van de laatste jaren ligt de opbrengst op ca. 95% vanaf de Wp van het zonnepaneel. Dit betekent dan dat een zonnepaneel van 300 Wp ongeveer 285 kWh per jaar oplevert. Vind je dit genoeg energie en zijn de kosten niet te hoog voor je? Dan kan het een goede optie zijn om zonnepanelen aan te schaffen en zo je steentje bij te dragen aan een meer leefbare wereld.

http://www.wijsmanduurzaam.nl