Noprop98

Een optimale website voor online-winkelaars

 

Een optimale website voor online-winkelaars

Anno 2021 gebeurt het shoppen steeds vaker online. Het lijkt soms alsof consumenten niet meer van het bestaan van fysieke winkels afweten. Daarom is het belangrijk om daar als ondernemer goed op in te spelen. Verschillende klantsegmenten zijn namelijk het meest actief achter de computer of telefoon. Afhankelijk van wie je doelgroep precies is, bereik je ze het snelst via verschillende sociale mediaplatformen en een eigen website. Vooral dat laatste is noodzakelijk omdat je door middel daarvan extra waarde kan creëren voor de consument. Via sociale media zijn de mogelijkheden wat beperkter. Heb je een eigen website? Zorg dan dat de front end developer in ieder geval de volgende punten in orde maakt:

 

De opmaak

Het is allereerst erg belangrijk dat je website professioneel oogt. Dat is namelijk het eerste wat de consument te ziet. En de indruk die de klant dan krijgt telt het zwaarst. Als de front end niet in orde is loop je het risico dat consument je website vroegtijdig verlaat. De kans is groot dat concurrent een betere uitkomst biedt waardoor jij inkomsten misloopt.

 

De structuur

Naast de opmaak, is de structuur ook erg van belang. Kan de klant vinden wat hij of zij zoekt zonder daar teveel inspanningen voor te moeten verrichten? Niemand heeft zin om op een website uit te zoeken of het product dat je zoekt wel tot het assortiment behoort. En helemaal niet op welke pagina die precies te vinden is. Een front-end developer maakt dit in de kortste tijd voor je in orde.

 

De snelheid

Als de opmaak en structuur in orde is, dan moet er natuurlijk ook aan de back-end gedacht worden. Werkt de website snel genoeg? En als de consument op een later tijdstip terugkeert, is zijn surfgedrag dan opgeslagen zodat het tweede bezoek nog beter verloopt? Allemaal kleine punten die op iedere website in orde moeten zijn.

 

https://www.kojac.nl