Noprop98

Fotograferen onder de knie krijgen

Iedereen kan wel een simpele foto maken, maar bij een kwalitatieve foto komt veel meer kijken dat is een aparte kunst. Goed kunnen fotograferen is dus best moeilijk, niet iedereen kan dat zomaar. Bij een goede foto komt veel kijken. Je moet op de hoogte zijn van de ins en outs van het maken van de foto zelf, maar je moet ook goed op de hoogte zijn van de belangrijkste functies van een spiegelreflexcamera. Daarnaast moet je de functies van de spiegelreflexcamera kunnen door vertalen naar de dagelijkse praktijk en moet je deze kunnen combineren met je kennis van het maken van een goede foto.

Voor het maken van een goede foto moet je verschillende dingen weten. Denk bijvoorbeeld aan de belichtingsdriehoek van diafragma, ISO en sluitertijd. Deze belichtingsdriehoek bepaald hoe een foto eruit ziet en is daarmee heel belangrijk tijdens het fotograferen. Door correct gebruik van deze driehoek kun je mooie effecten creëren op de foto die in het echt niet eens bestaan. Zo kan je een object op de voorgrond duidelijker naar voren laten komen of kan je objecten op de achtergrond beter zichtbaar laten zijn.

Met een fotocursus Utrecht leer je hoe je deze eenvoudige maar belangrijke principes in de praktijk kan brengen. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet werken met de belichtingsdriehoek, maar je leert ook principes als de een derde regel. Met praktische voorbeelden laten ze je deze principes snappen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor vragen.

Naast de basiscursus kan je jouw foto’s naar een hoger niveau brengen door het volgen van een Lightroom cursus. In de Lightroom cursus leer je hoe je foto’s kunt na bewerken met het programma Adobe Lightroom. Adobe Lightroom is een eenvoudig en praktisch programma om foto’s mee na te bewerken. Als je beide cursussen volgt en regelmatig oefent met het maken van foto’s krijg je de kunst snel onder de knie.

http://www.beeldacademy.nl/