Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Groeneveld GDW

Bij Groeneveld GDW kan je terecht wanneer je een incasso wilt laten uitvoeren door ons. Een debiteur wil niet betalen, en je hebt geen andere keuze meer dan deze optie. Wij helpen, onze incassomedewerkers gaan aan de slag met ons incassotraject. Maar hoe gaat die precies in zijn werking? Dat zullen we in dit stukje gaan uitleggen. Bij Groeneveld GDW bestaat het uit vier stappen.

Het incassotraject van Groeneveld GDW: stap 1

We zijn begonnen met het incassotraject van Groeneveld GDW, bij stap 1. Wij begrijpen dat zo’n traject als dit heel gevoelig kan liggen, daarom nemen we de uiterste zorg ervoor dat alles duidelijk en transparant is. Zodat je geen extra zorgen erbovenop krijgt. We beginnen met de pre-incasso. Vaak is het al genoeg om de debiteur erop te wijzen dat het incassotraject binnenkort van start zal gaan. Wij versturen een pre-incassobrief waarin we duidelijk maken dat het binnenkort gaat beginnen, en dat dit de laatste kans voor de debiteur is om alles af te wikkelen zonder kosten. Als jij dan het geld binnenkrijgt, is ons werk al gedaan voordat we überhaupt begonnen waren!

Stap 2

Wanneer de debiteur toch weigert om in te gaan op de pre-incassobrief, gaan we over naar de minnelijke incasso. We zullen jou eerst bellen om alles door te bespreken, daarna beginnen we met het aanmanen van de debiteur op vriendelijk toon. Dit doen we tweemaal schriftelijk en eenmaal telefonisch, zo weten we zeker dat de communicatie wel aankomt. Wanneer de rekening hierna nog steeds niet wordt voldaan heb je eigenlijk drie mogelijkheden om uit te kiezen. Je kan het dossier sluiten, het gerechtelijke traject starten, of alternatieve maatregelen treffen.

Stap 3

Wanneer je kiest voor de gerechtelijke weg, gaan we over op de gerechtelijke incasso. Onze deurwaarders gaan voor je aan de slag. Daarvoor moet je wel een voorschotnota betalen, dit is voor de kosten van de dagvaarding en de griffierechten. Uiteraard krijg je die terug wanneer de debiteur heeft betaald wat hij/zij schuldig is. Wanneer jij het ermee eens bent, wordt de dagvaarding bij de rechtbank ingediend.