Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Harry Potter huiskamers

Harry Potter is een welbekend boek. Het wordt over de hele wereld door ongelooflijk veel mensen gelezen, en de films worden in zo’n beetje elk land jaarlijks op televisie uitgezonden. Dat betekent dat de boeken ook veel impact op mensen hebben. Mensen gaan bedenken in welk huis zij ingedeeld zouden worden als ze naar Zweinstein gestuurd zouden worden. Hier heb je dan ook een site, genaamd Pottermore voor. Daar word je in een van de 4 huizen ingedeeld en kan je alles lezen over het desbetreffende huis, zo ook hoe de huiskamer daar uit zou zien. Dit klinkt heel triviaal, maar wordt door mensen gebruikt als een manier om inspiratie op te doen voor hun eigen huis.

Ten eerste is er natuurlijk Griffoendor. Daar zit Harry Potter ingedeeld, dus die huiskamer zien we het vaakste. Deze huiskamer is rood en goud gekleurd en heeft een wat slordige, maar gezellige uitstraling. De grote aandachtstrekker is de open haard die in het midden van de huiskamer staat. Verder is het gevuld met schilderijen en wandtapijten.

In de huiskamer van Zwadderich zijn de kleuren wat koeler. De belangrijkste kleuren zijn zilver, zwart en groen. Hier is de inrichting erg strak, met zetels in plaats van stoelen. De banken en de rest van het meubilair zien er duur uit.

De huiskamer van Huffelpuf is weer totaal anders. Hier is veel licht door de grote ramen. Er zijn veel planten in te vinden. De belangrijkste kleuren zijn geel en zwart, hoewel zwart alleen in detail te vinden is in de huiskamer. Het meest opvallende aan deze kamer is de eetkamertafel. Bij dit huis hechten ze veel waarde aan vriendschap, dus de grote eiken eettafel is altijd bezet door mensen die druk in gesprek verwikkeld zijn.

Ravenklauw lijkt erg op Zwadderich, hoewel deze kamer veel lichter is en blauw en zilver gekleurd is. Voor de rest is het even strak ingericht.

https://www.nouvez.nl/