Het verschil tussen de reguliere WA-verzekering, de WA Plus verzekering en de Allrisk verzekering

De WA-verzekering is een schadeverzekering bedoeld om de aanvrager te behoeden tegen onvoorziene kosten. De WA-verzekering is een verplichte verzekering voor mensen die een motorvoertuig bezitten, exploitant zijn van een kerncentrale of jachtactiviteiten uitoefent. Omdat de laatste twee genoemde speciale gevallen zijn zal er voor nu alleen over de WA-verzekering als autoverzekering worden gepraat.

De WA auto-verzekering

De WA auto verzekering is een verplichte verzekering die per voertuig moet zijn afgesloten. De verzekering geldt ook in het geval dat de auto wordt uitgeleend. Door het afsluiten van deze verzekering is de aanvrager beschermt tegen schade aangebracht aan bijvoorbeeld een ander motorrijtuig, een huis of het welzijn van een andere partij. Wanneer een WA verzekering wordt uitgezocht via www.wa-verzekering.info, kunnen er nog drie variaties binnen de WA-verzekering worden gekozen. Allereerst is er de reguliere WA-verzekering, daarnaast is er de WA Plus verzekering en als laatste is er nog de Allrisk verzekering. Klik hier voor meer informatie over de WA auto verzekering.

De normale WA-verzekering

De normale WA-verzekering behoedt de verzekerde alleen tegen schade aan anderen. Dit hoeft niet per se aan het welzijn van diegene te zijn, maar kan ook schade aan de eigendommen zoals een auto of een huis zijn. Dit is goedkoopste van de drie, doordat er het minste is meeverzekerd.

De WA Plus-verzekering

De WA Plus verzekering is een aanvullende dekking op de reguliere WA-verzekering. Bij deze verzekering wordt ook diefstal en inbraak meeverzekerd. Ook schade door brand en storm is gedekt. Als laatste valt ook ruitschade binnen de dekking. Aangezien dat deze verzekering meer oorzaken van schade dekt, is de prijs voor deze variant dan ook duurder dan de reguliere verzekering.

De Allrisk verzekering

Als laatste is er nog de Allrisk verzekering. Zoals de naam al zegt wordt bij deze verzekering alle schadeoorzaken gedekt. Bij de WA Plus verzekering werd schade aan anderen, diefstal en inbraak, schade door brand en storm en ruitschade gedekt. Bij deze soort verzekering wordt daarnaast ook schade door vandalisme meegenomen. Typisch aan een Allrisk verzekering is dat ook schade door eigen schuld is meeverzekerd. Dit is dan bij de WA Allriskverzekering ook het geval.

Het is afhankelijk per verzekeringsmaatschappij wat voor soort dekkingen er zijn. Ook is het per verzekeraar verschillend wat voor soort schade er is gedekt binnen de dekkingen.