Noprop98

Het werk van een receptionist is zwaarder dan je denkt

Het werk van een receptionist is zwaarder dan je denkt  

Veel mensen onderschatten het werk van een receptionist. Bij de werkzaamheden blijft het niet alleen bij het registreren en aanmelden van bezoekers. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het opnemen van telefoontjes en het verwerken van administratieve  verplichtingen. Receptionisten hebben dus meer te doen dan de meeste bezoekers en collega’s denken. Sterker nog, aanmelden bezoek vergt heel wat vaardigheden. Vooral wanneer zij het zonder een speciale aanmeld app moeten doen.

Stressbestendig 

Allereerst is het als receptionist erg belangrijk om tegen werkdruk te kunnen. Tijdens het werken krijg je namelijk te maken met een continue stroom aan mails, telefoontjes en ongeduldige bezoekers die aan de balie wachten voor hulp.  Daarnaast ben je ook bezig met het maken en wijzigen van afspraken. Het lastige daarvan is dat je zoveel mogelijk rekening moet houden met iedereen zijn wensen.

 

Klantvriendelijk

 Hoe snel je ook werkt of hoe goed je ook onder werkdruk kunt presteren, als receptionist moet je vriendelijk zijn tegen alle bezoekers. Hoe moeilijk dat soms ook is. Het komt vaak voor dat bezoekers asociaal gedrag vertonen omdat je als receptionist niet aan hun eisen kunt voldoen. Het is een hele kunst om op dat moment alsnog klantvriendelijk te blijven. Naast asociaal gedrag, krijgen receptioniste ook met sociale mensen te maken. Op zich is daar niks mis mee. Maar op het moment dat je hard aan het werk bent, zit je niet te wachten op een gesprek over koetjes en kalfjes. Ook in dat soort situaties is het een prestatie om op een nette manier het gesprek tot een einde te brengen om verder aan het werk te kunnen.

Kortom, receptionisten doen meer dan alleen het aanmelden en registreren van bezoekers. Tijdens het werken zijn zij namelijk ook voor veel andere taken verantwoordelijk. Vooral bij instellingen en praktijken zonder een digitale receptie, moet de receptionist beschikken over heel wat vaardigheden.

 

 

 

https://www.economy.nl/