Noprop98

Hoe verf je hout?

Je herkent het vast wel: Je stelt al maanden dan niet jaren het schilderen van je woning uit. In je vrije tijd besteed je liever je tijd aan andere dingen dan het huis opknappen. Maar toch wil je er nu eindelijk aan beginnen en je wilt ook dat het in een keer goed gaat. Je wilt natuurlijk niet in je verf luchtbellen of dat het verkleurt. Via deze blog vertellen wij jou hoe jij je hout in één keer goed verft.

Eerst reinigen dan schuren

Voordat je überhaupt begint met het verven moet je eerst het hout het hout reinigen. Veel mensen gaan de fout in om niet het hout te reinigen en krijgen dan rampzalige resultaten. Door ongereinigd hout te schuren beschadig je de ondergrond van het hout en is de hechting van het verf en het niet goed. Om het beste resultaat te boeken is het dus belangrijk om als allereerst het hout te verven en dan pas te gaan schuren. Dit zorgt later voor een betere hechting het verf en het hout.

Na het reinigen en schuren is het tijd om de juiste verf bestellen. Zorg ervoor dat je kwalitatief goeie verf in huis haalt. Het spreekt eigenlijk wel voor zich dat goedkopere verf minder goed zijn werking zal doen dan andere verf. Je wilt natuurlijk niet binnen no time weer het hout moeten verven. Slechte verf beschermt namelijk ook minder goed en er is een grotere kans dat het onderliggende hout kan gaan rotten. Dan moet je niet alleen opnieuw beginnen maar ook nieuw hout aanschaffen. Daar zit je dus niet op te wachten.

Het hout verven vergt precisie en geduld. Het is belangrijk om een goede kwast te hebben die de verf goed verspreid over het hout. Zorg ervoor dat je de verf aanbrengt op niet vochtige dagen, anders kan je het uiteindelijk weer allemaal opnieuw doen. Voor het beste resultaat is het goed om de verf twee keer aan te brengen. Dit zorgt voor een diepere kleur en langere levensduur van de verf.

 

https://www.moosefarg.nl/