Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Juiste visweer

Nu schijnt de zon lekker en is de temperatuur goed om buiten te gaan vissen. Maar het belangrijkste is natuurlijk wat is het beste visweer voor de hengelsport? Welke factoren spelen een rol om zo goed en zoveel mogelijk vis te kunnen vangen als het gaat om de weersomstandigheden? Er zijn zoveel verschillende opvattingen en meningen over wat de juiste manieren en omstandigheden zijn om te vissen, maar daarom zal in dit artikel het een en ander duidelijk worden gemaakt.

Voor veel vissers is het voorjaar de beste periode om te gaan vissen. De temperatuur van het water speelt een belangrijke rol, omdat vissen koudbloedige dieren zijn en daarmee is de temperatuur van essentieel belang. Hier zul je rekening mee moeten houden. Omdat het water rond het voorjaar een temperatuur van ronde de 12 to 14 graden is, hebben veel vissers dan de beste viservaringen. Het meten van  de temperatuur is mogelijk met een thermometer, maar dit verschilt veel qua diepte en op welke plek je in het water zult meten, dus daarom kun je het goed op gevoel doen.

Zuurstof

Als de temperatuur stijgt van het water, betekend het dat de stofwisseling ook omhoog gaat. Dit leidt onder de vissen juist vaak tot passiviteit. Dit komt omdat vissen nou eenmaal simpele wezens zijn die zuurstof voedsel en voortplanting nodig hebben als levensbehoeften. Dit kan het gedrag van temperatuur en zuurstof dus beïnvloeden. Wel is het zo dat door de hogere stofwisseling, veel vissen juist weer meer voedsel nodig hebben. Ook zijn graskarpers juist vaak echt actief als de temperatuur van het water hoger wordt. Het is dus erg verschillend en het is niet duidelijk te zeggen wat de perfecte omstandigheden zijn, want die bestaan simpelweg niet om vis aan je karperhengel te krijgen.

Wind

Daarnaast is de wind ook van groot belang. Vaak zorgt een koude wind er voor dat vissen zich minder actief bewegen en zich warm en stil houden. Toch kan wind ook voordelen hebben die er voor zorgen dat de geur van het voer makkelijk door het water verspreid, waar de vissen juist op af kunnen komen.

https://www.sportvisgigant.nl/