Noprop98

Klussen

Nu we allemaal al 3 maanden lang zitten, zijn we allemaal al aan het klussen geslagen. Waar we in eerste instantie dachten dat we maar 3 weken binnen zouden zitten en ons voornamen die tijd vooral te gebruiken om fit te worden en hard te werken, kunnen we nu echt niet meer om die klusjes in en om het huis, vooral nu we zeeën van tijd hebben in het weekend en op feestdagen, die we haast niet kunnen vieren, omdat we niet naar buiten kunnen om het met iemand te vieren. Nu moeten we dus haast wel.

Waar we eerst de leuke klusjes hebben gedaan, zoals het verven van de muur of het op orde brengen van de tuin, lopen we nu toch echt tegen de moeilijke taken aan. Bijvoorbeeld het vervangen van de raamkozijnen, die na zoveel jaar er echt niet meer uit zien. Bij die taak komt iets meer kijken dan bij het verven van een muur of het wieden van onkruid. Want je moet het kozijn op maat maken, anders past het niet. Gelukkig kun je ook een kozijn op maat bestellen. Daarnaast moet je ook het glas er eerst uithalen, en er daarna weer vakkundig in plaatsen. Kortom, het is dus een flinke taak om te doen.

Er zijn nog veel meer van deze klussen in om het huis die zo lastig of gewoon vervelend zijn. Bijvoorbeeld het herbevestigen van de rails bij de trap wanneer deze is losgelaten. Of het leggen van laminaat in een kamer met veel hoeken. Je moet er maar gewoon aan beginnen. Anders loop je er maar eindeloos tegen op te hikken en komt er niks van. Wanneer je jezelf er overheen hebt gezet en het straks eenmaal gedaan hebt, ben je hartstikke trots op jezelf. Dat weet ik 100% zeker.

https://directeenkozijn.nl/