Noprop98

Klussen

Dit is een tijd waarin we veel binnen moeten zitten. We mogen niet naar het restaurant. We mogen niet naar de sportschool. Werken doen we thuis. School gaat nu digitaal. Uitgaan zal er de aankomende tijd niet meer in zitten. Feestjes moeten nu of online of niet gegeven worden. We kunnen niet meer op bezoek bij opa en oma in het bejaardentehuis. We mogen eigenlijk ook niet naar opa en oma die zelfstandig wonen. Kortom, we hebben buiten de deur nauwelijks meer wat te zoeken.

Veel mensen vinden het saai. Want we zijn helemaal niet gewend zoveel binnen te moeten zitten. Hoe komen we deze tijd dan toch door zonder om te komen van de vervelingen?

Nou, gebruik deze tijd verstandig. Blijf bezig. Met leuke dingen, zoals met nieuwe hobby’s zoals het spelen van een instrument of het leren van een nieuwe taal, of maak tijd vrij voor je bestaande hobby’s zoals lezen of schrijven. Maar gebruik de tijd ook nuttig. Want nu je toch zoveel binnen zit, waarom doe je dan niet al die taken waar je nooit de tijd of zin voor had in het verleden? Dit kan veel verschillende dingen zijn. Dit kan zijn dat ene schilderij dat je al een halfjaar moet ophangen. Of het opruimen van de zolder. Of nu we toch op de zolder zitten, aan de Zoldertrap mag ook best wel gewerkt worden. Die muren kunnen wel een nieuwe lak gebruiken en de trapleuning zit ook al een paar jaar los. Misschien is het nu tijd om dat even flink aan te pakken en er even de schouders onder te zetten. Want dan kom je straks met een piekfijn huis de quarantaine uit en hoef je als je weer alles kunt doen, niet meer over klusjes na te denken die nog in het huis gedaan moeten worden.

https://www.lamiwood.nl/