Medische kosten in het buitenland

Medische kosten

Als je op vakantie gaat kan het natuurlijk voorkomen dat je medische kosten nodig hebt. Dit kan door verschillende redenen komen. Je hebt een ongeluk gehad, je hebt last van eerdere wonden of je bent gewoon grieperig. Vaak wordt er verteld om medische dekking mee te nemen in uw reisverzekering. Maar hier in Nederland heb ik al een zorgverzekering denk je dan. Maar de medische kosten in het buitenland worden niet altijd vergoed.

Duur in buitenland

Je huidige zorgverzekering vergoedt alleen de noodzakelijke kosten in het buitenland. Dit zijn dus de kosten die optreden wanneer je in levensgevaar verkeert. Echter de verdoeging is alleen gebaseerd op Nederlandse tarieven. Dit houdt dan in dat als de medische kosten hoger uitvallen in het buitenland dan dat de kosten in Nederland zouden zijn, worden deze niet vergoed door de zorgverzekering. Als je een reisverzekering afsluiten met als extra de dekking voor medische kosten, worden deze extra kosten wel gedekt. Dit komt vaak voor, dat de medische kosten in het buitenland vaak extreem duur kunnen zijn in vergelijken met de medische kosten in Nederland. Vooral in de landen als de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland kunnen de kosten voor medicijnen, artsen en operaties erg oplopen.

Aanrader

Vaak denk je van dat overkomt mij toch niet, ik heb nooit wat. Maar toch zal je zien dat je in het buitenland opeens toch wel iets oploopt en dat je medische hulp nodig hebt. Je zal al snel ervaren dat deze kosten enorm kunnen oplopen. Het is daarom zeker verstandig en aan te raden om de dekking voor medische kosten in het buitenland bij je reisverzekering af te sluiten. Dit kan je gewoon aanvinken als je de reisverzekering afsluit.

Meer weten kan hier.