Noprop98

Nederland en vergrijzing

Nederland is een welvarend land. De mensen in het land zijn rijker dan in andere landen en werken is een erg belangrijp begrip in Nederland. Vroeger werkte alleen de man. Denk aan banen zoals advocaat, boekhouder en mijnwerker. De vrouw bleef thuis om verschillende dingen te doen. Zo was zij degene die voor de kinderen zorgde en kookte elke dag, zodat haar man eten had na zijn lange werkdag. Ook deed de vrouw de was, de afwas en zorgde ze er voor dat het huis schoon en opgeruimd bleef. Tegenwoordig is alles anders. Tegenwoordig beginnen steeds meer vrouwen te werken en hebben ze andere prioriteiten dan vroeger. Nu staat kinderen krijgen niet meer op nummer 1, de moderne vrouw is erg carrière gericht en wil naar de top stijgen. Dit zorgt ervoor dat vrouwen er voor kiezen om minder kinderen te nemen en soms helemaal niet. De meesten vrouwen nemen nu maar 1 of 2 kinderen, doordat Nederland welvarender is. Hoe welvarender het land, hoe minder kinderen er worden geboren, omdat mensen andere prioriteiten gaan stellen.

Dit zorgt er ook voor dat het geboortecijfer omlaag gaat, waardoor er meer ouderen zijn dan jongeren. Dit heet vergrijzing. Hier moet veel rekening mee moeten worden gehouden, omdat ouderen vaak veel zorg nodig hebben en dit is ook heel erg duur. Ook bedrijven moeten hier rekening mee houden. Een product gemaakt voor jongeren is niet aantrekkelijk voor ouderen, dus worden de verkoopcijfers laag. Als bedrijf moet je nu vooral focussen op hulpmiddelen voor ouderen. Omdat er veel ouderen zijn, gaan deze producten het goed doen in de markt. Een voorbeeld daarvan is hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen. Als het mogelijk is om iets uit te vinden dat deze problemen kunnen verhelpen, kan een bedrijf heel winstgevend zijn.

Natuurlijk betekent dat niet dat we moeten stoppen met aandacht geven aan jongeren. De jongeren die er zijn die kunnen hard werken om zo de economie van Nederland op peil te houden.

https://lavicta.nl/