Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Schrik inbrekers af met een camera

De laatste jaren vindt er een daling van de criminaliteit plaats, met in het bijzonder een daling van de inbraken. Een erg positief bericht! Om ons vast te kunnen houden aan die uitspraak gaan veel bewoners op zoek naar extra beveiliging.

De welbekende stad Londen beschikt al jaren over meer dan 10.000 camerasystemen. Gezien de aantallen lijkt Nederland ook die kant op te gaan. Vrijwel iedere agent loopt met een body cam op het lichaam, vrijwel ieder voertuig is voorzien van een dashcam en bij veel woningen is een beveiligingscamera bevestigd.

Verhogen van de pakkans

Voor een dief is een woning zonder woonhuisbeveiliging een gemakkelijk doel. Door camerabeveiliging zullen inbrekers niet enkel afschrikken, maar zal ook bewijsmateriaal opleveren. Mocht er toch een inbraak plaatsvinden bij jou of de buurman of -vrouw kan het opgenomen beeldmateriaal hulp bieden in de opsporing. De camerabeelden aken het identificeren van een persoon mogelijk. Aan de hand van de beelden kan de politie verder handelen in het onderzoek.

Op de hoogte op afstand

Iedereen is weleens toe aan een dagje, weekend of zelfs midweekje weg. In de huidige samenleving is het leven drukker geworden, waardoor ontspanning een absolute noodzaak is. Aan de hand van camerabeveiliging zijn de bewegingen rondom de woning op afstand op te merken.

Veilig in je eigen woning

Criminaliteit laat een mens zich onveilig voelen in de omgeving. Iedere woning kan de dupe zijn van een inbraak, wat leidt tot een onveilig gevoel in je eigen woning. Door te beschikken over een beveiligingscamera kan een veilig gevoel worden gerealiseerd. Zo is het mogelijk een alarmsysteem in te stellen of een motiedetector in te schakelen, waarbij de bewoner een melding zal ontvangen zodra er beweging wordt gedetecteerd rondom de woning. Zo kan iedere bewoner gerust een film kijken in de avond.

http://groenewegen.nl