Noprop98

Stress in Amerika

In Amerika is er op het moment een grote run op wapens. Waar wij in Nederland eten en wc-papier hamsterden, hamsteren ze daar dus de wapens. Waarom is voor de rest van de wereld een grote vraag. Want wat wil je gaan doen met die wapens? Gaan jagen op dieren in de buurt? Dat is op zich logisch als je in lockdown zit in een verafgelegen plek, waar je op een flinke afstand van een stad zit. Maar waarom hamsteren mensen in de steden dan ook? Omdat dat helaas niet de reden is. Nee, mensen in Amerika kopen op het moment wapens om hun huis, hun familie en hun voorraad aan eten en wc-papier te beschermen in geval van inbraken en roven.

Zij verwachten dus een soort apocalypse, een soort einde van de wereld met complete anarchie. Waar iedereen los loopt en iedereen maar elkaar overvalt om aan levensmiddelen te komen. Dit is een heel angstig beeld, wat gelukkig hoogst, maar dan ook echt hoogst onwaarschijnlijk is. Het kan zijn dat er meer inbraken zullen plaats vinden, maar een alarmsysteem huis, oftewel een inbraakalarm, zal meer dan voldoende zijn om ongewenste mensen uit je huis te houden of te laten oppakken.

Maar waarom zijn die Amerika dan toch zo angstig. Dat heeft alles te maken met de manier waarop het virus in het land wordt aangepakt. De senaat praat de president tegen, de ministers praten elkaar tegen en het beleid van de staat komt helemaal niet overeen met het beleid van het land in het algemeen. De Amerikanen weten dus helemaal niet waar ze aan toe zijn. Daar komt ook nog eens bij dat heel veel mensen daar geen zorgverzekering hebben, en daarom bij een besmetting een enorm groot probleem hebben. Vandaar dat de zorgen daar enorm groot zijn onder de bevolking.

https://www.groenewegendelft.nl/