Noprop98

Tatoeages

Er zijn steeds meer mensen die het willen; een tatoeage. Waar het vroeger alleen voor de alternatieve en stoere mensen was weggelegd, is het steeds normaler geworden om een tatoeage te hebben. Mensen kiezen nu dan ook andere tatoeages dan eerst populair was. Waar eerst heel veel op de armen gewerkt werd, wordt er nu vaker voor minder zichtbare plekken gekozen. Dit kunnen bijvoorbeeld de enkels, de ribben of de bovenbenen zijn. Dit zijn allemaal plekken die je met fatsoenlijke werkkleding aan niet kunt zien, en dat maakt ze zo populair. Zo heb je dus wel een tatoeage, maar heb je niet de negatieve consequenties die daar aan vast kunnen plakken.

Maar stel, je wilt dus inderdaad een tatoeage. Wat moet je dan doen? Nou, de eerste stap is bedenken wat je precies wilt en waar op je lichaam je dat precies wilt. Om hiervoor inspiratie op te doen, kun je wat op het internet rond zoeken. Maar laat nooit een tatoeage precies hetzelfde zetten zoals je het op het internet vond. Dit wordt namelijk als disrespectvol gezien in de tatoeagewereld.

Daarna moet je kijken naar de stijl waarin je de tatoeage laat zetten. Wanneer je dit weet, kan je op zoek naar een artiest die gespecialiseerd is in die stijl en waarvan je denkt dat hij of zij de tatoeage voor je wilt zetten.

Als je het dan gezet hebt, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Het duurt ongeveer 1 tot 2 maanden voordat de tatoeage volledig genezen is. Sport de eerste week iets minder intensief. Ga niet naar de sauna, naar het zwembad of het strand terwijl je tatoeage nog geneest, dan kan het namelijk ontsteken. Laat ook niet teveel zonlicht toe op de tatoeage. Daarnaast moet je de tatoeage goed verzorgen met een Littekencreme. Deze littekenbehandeling zal vervormingen in de tatoeage voorkomen.

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12