Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Therapie staat niet gelijk aan schaamte

Steeds meer mensen in de regio Haaglanden bezoeken een psycholoog. Of het nou gaat om een kindertrauma of een winterdip, het kan allemaal. Soms zijn deze bezoeken eenmalig, anders zijn ze maandelijks of wekelijks. De psychologen zijn divers met verschillende achtergronden en geslachten waar je u tegen zegt. Deze mensen proberen je zo veel mogelijk op je gemak te brengen. Meestal krijg je koffie of thee aangeboden en kan je rustig zitten voordat je therapiesessie begint. De psycholoog vraagt dan hoe het met je gaat en dan mag je vaak zelf door vertellen en leveren ze een luisterend oor. Ze laten je weten dat je je echt niet hoeft te schamen voor een bezoek aan de therapeut, omdat iedereen het wel eens nodig heeft.

Toch zijn er veel mensen die zich schamen voor het bezoek aan een psycholoog. Het onderwerp is meestal een taboe om met vrienden en familie te bespreken. Dit komt doordat mensen zich zwak en blootgesteld voelen, terwijl iedereen zich juist sterk wil voelen. In plaats van een gewoon tabblad te openen, openen de meesten een incognito tabblad om de zoektermen ‘goede psycholoog den haag’ en ‘psychologen den haag’ in de zoekbalk te typen. Het zou een ramp zijn als iemand door hun geschiedenis zou gaan en denken dat ze zwak zijn omdat ze een psycholoog nodig hebben.

Dit weerhoudt mensen ervan om daadwerkelijk de hulp te zoeken die ze hard nodig hebben. Dit maakt het probleem wat ze hebben alleen maar erger. Ze proppen het op en krijgen dan een inzinking doordat ze het niet meer aankunnen. Soms hebben mensen gewoon iemand nodig om hun hart te luchten en niet altijd hebben vrienden en familie daar tijd voor. Dan is het toch hoog tijd om een psycholoog te zoeken, dit keer niet via een incognito tabblad.

https://piekerpoli.nl