Noprop 98
Image default
Offers

Tips voor veilig gebruik van hand- en elektrisch gereedschap

  1. Gebruik het gereedschap correct

Hoe weet u of uw tool correct wordt gebruikt of niet? De eerste stap is om de handleiding van het bedrijf te lezen – of krijgt u nog steeds nog steeds uw werkveiligheidsuitrusting en controleert u de tool voor uzelf. Er zou een eenvoudige handleiding moeten zijn om te volgen waar u bij een veiligheidstool als een schroevendraaier op moet letten, bijvoorbeeld ‘begin niet als het gereedschap nog niet is opgewarmd’. Dit is een veel voorkomende fout gemaakt door onervaren gebruikers.

 

  1. Pas op met losse onderdelen of scherpe randen

De volgende stap is om te kijken naar eventuele losse onderdelen of scherpe randen. Mogelijk moet u onderdelen vervangen – of een advies krijgen over hoe dit moet. Kijk uit voor losse onderdelen die rammelen of schokken als u het gereedschap gebruikt. Scherpe randen snijden u, en het verwijderen van de scherpe rand moet altijd uw eerste prioriteit zijn. Voor de kleinere bewegende delen van uw gereedschap, zoals een bankschroef, socket of extensie, is het belangrijk dat deze ook worden geïnspecteerd. Je voorbereiden door een handleiding door te nemen, kan je geld besparen.

 

  1. Controleer de sterkte van de handgrepen

Uw volgende stap is om de sterkte van de handgrepen van uw gereedschappen te controleren. De beste manier om handgrepen te testen is om er een hamer op te gebruiken, of misschien gebruik je je vingernagel om op de hendel te duwen. Veel mensen onderschatten precies hoeveel kracht hun tool kan uitoefenen voordat ze hun knokkels kraken. Test de sterkte van uw gereedschappen door de handvatten van uw gereedschappen aan te duwen en aan te trekken. Het is ook belangrijk om de sterkte van de handvatten als uw tools een extensie gebruiken.

 

  1. Het onderhouden van snijgereedschappen

Uw beitels en andere snijgereedschappen moeten ook in goede staat worden gehouden. Een beitel moet ten allen tijde scherp worden gehouden, dus houd altijd een extra scherpe rand bij de hand. Als u beitels op zachte bossen gaat gebruiken, wilt u mogelijk een power-boor beschouwen. Met een boor kun je kleine gaten veel sneller boren dan met een beitel. Ook, als u een gekarteld mes heeft, moet u de bladrand scherp en schoon houden. 

 

Gereedschap Expert

Hoewel we de neiging hebben om aan elektrische hulpmiddelen zo gevaarlijk te gebruiken, zijn er veel handgereedschappen die letsel kunnen veroorzaken. Net zoals met elektrisch gereedschap, kunnen handletsel variëren van klein ongemak tot levensbedreigende verwondingen. Omdat hand- en elektrisch gereedschap zo worden gebruikt, moeten ze worden behandeld en goed onderhouden. Als je al heel lang geen handgereedschap hebt gebruikt, is het een goed idee om ze periodiek te laten inspecteren door een gereedschapsreparatie. Wanneer je zelf toch niet zeker weet of het gereedschap veilig is, wordt het aangeraden om advies over gereedschap te vragen bij een expert.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/