Noprop98

Vreemdste kersttradities ter wereld

Kerst is een feestdag vol met verschillende tradities. In Nederland zetten wij versierde kerstbomen op of komt de kleine kunstkerstboom weer uit de kast. We spenderen tijd met familie en vrienden en kopen cadeaus voor elkaar. Voor ons in Nederland is dit hartstikke normaal maar er zijn heel wat rare kersttradities op andere plekken in de wereld. In deze blog ga ik je bijpraten over bijzondere kersttradities in andere delen van de wereld.

Tió de Nadal – Spanje

In de provincie Catalonië hebben gezinnen een stuk brandhout dat voor de haard staat. Het stuk hout wordt versierd met een rode neus, een lachend gezicht, ogen en een rode cape. Vanaf acht december worden er elke dag cadeautjes in gestopt. Op kerstavond wordt het blok hout in stukken geslagen waardoor de cadeautjes er uitkomen en uitgepakt worden door de kinderen.

De kerstaugurk – Duitsland en de Verenigde Staten

In Duitsland en de Verenigde Staten wordt er een augurk in de kerstboom gehangen. De augurk lijkt op een kerstbal maar dan in de vorm van een augurk. Het is de bedoeling dat kinderen opzoek gaan naar de augurk en de gene die de augurk als eerst vindt krijgt een speciaal cadeau.

KFC diner – Japan

In Nederland is het kerstdiner erg belangrijk en bereiden wij zelf het eten. In Japan gaat dit er anders aan toe. In Japan eten veel mensen kip van Kentucky Fried Chicken als feestmaal. De Japanners zijn erg gevoelig voor advertenties en zo heeft KFC een hele sterk kerstadvertentie die iedereen massaal oproept om kip te komen eten bij hun restaurant.

De kerstspin – Oekraïne

In Nederland versieren we de kerstbomen met kerstballen en slingers maar in Oekraïne denken ze hier anders over. In Oekraïne versieren ze de kerstbomen met spinnenwebben en nep spinnen. Deze traditie komt door een verhaal van een oude weduwe die weinig geld had om kerstversieringen te kopen dus besloot zij de boom te versieren met spinnenwebben en spinnen.

https://www.xmasdeco.nl/