Noprop 98
Image default
Computers / Internet / Domain Names

Wat te doen als je toetsenbord niet meer werkt? Wij vertellen het je!

Een toetsenbord geeft eigenlijk bijna nooit problemen en is daarom een van de betrouwbaarste onderdelen van een computer. Een toetsenbord raakt ook niet snel defect. Mocht dit echter toch een keer gebeuren, dan wil je natuurlijk weten wat je moet doen. Daarom vertellen we je in dit artikel meer over de belangrijkste oorzaak van toetsenbordproblemen en natuurlijk hoe je deze problemen oplost.

Aansluitingsproblemen

Er zijn 4 verschillende toetsenborden op de markt: PS/2-toetsenborden, USB-toetsenborden, draadloze toetsenborden en bluetooth-toetsenborden. Voor alle vier deze toetsenborden geldt dat aansluitingsproblemen de belangrijkste reden is van het niet goed functioneren van dit onderdeel.

PS/2-toetsenborden

Bij PS/2 toetsenborden zijn het vaak de pinnetjes in de connector die op den duur beschadigd raken. Bij dit type toetsenborden is het in geval van problemen dus zaak de connector te controleren. Staan er pinnetjes scheef? Dan kun je die heel voorzichtig met een mes weer proberen terug te buigen. Sluit de connector altijd op de juiste manier aan. Draai de connector ook nooit op het moment dat je hem aansluit. Let op! PS/2-toetsenborden zijn geen plug-and-play-toetsenborden en werken dus bijna nooit als ze aangesloten worden op het moment dat de computer al aanstaat. Zorg dus dat je computer uit staat wanneer je je PS/2-toetsenbord aansluit.

USB-toetsenborden

Bij USB-toetsenborden die niet lijken te werken kun je controleren of ze echt defect zijn door ze op een andere USB-poort aan te sluiten terwijl ze aan staan. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren vóór je computer doorheeft dat je je toetsenbord op een andere poort hebt aangesloten. Vergeet ook niet om de staat van de USB-aansluiting te controleren. Een aansluiting kan ook beschadigd raken als apparaten – vooral laptops –verkeerd worden aangesloten.

Draadloze toetsenborden

Voor draadloze toetsenborden is meestal een USB-stick of een USB-kastje nodig dat je aansluit op de computer. Ga dus na of de USB-stick of het USB-kastje nog steeds op de juiste manier aangesloten. Voor draadloze toetsenborden zijn ook batterijen nodig. Check dus of die nog werken of vervang ze en maak opnieuw verbinding. In sommige gevallen zijn draadloze toetsenborden en/of USB-sticks of kastjes namelijk voorzien van een knopje. Na het vervangen van de batterijen moet je dat knopje meestal even indrukken. Vaak is het zo dat je eerst het knopje van de ontvanger dient in te drukken en daarna het knopje onderaan het toetsenbord.

Bluetooth toetsenborden

Bluetooth toetsenborden maken gebruik van een bluetooth verbinding met je computer. Het maken van zo’n verbinding wordt ook wel “pairing” genoemd. Ga na of die “pairing” juist is uitgevoerd. Check ook de status van de baterijen in het toetsenbord. Is de pairing niet helemaal goed gegaan? Doe dit dan opnieuw. Op een Mac gaat dat als volgt: System preferences > Keyboard & Mouse > Bluetooth > Set up new device.

Nog steeds problemen?

Doet je toetsenbord nog steeds niet wat jij wil? Dan ligt de oorzaak ergens anders en doe je er verstandig aan even langs een bedrijf voor mac reparatie in Amsterdam te gaan en je toetsenbord door een expert te laten nakijken. Je vindt er vast wel een bij jou in de buurt. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/