Noprop98

Website onderhouden

Je hebt zojuist je eigen website gelanceerd en nu is het tijd om je website bij te houden. Als je jouw website niet up-to-date houdt, kan de website kuren krijgen en gaan falen en dat wil je natuurlijk niet. De ontwikkeling website moet natuurlijk groeien. Hier in deze blog gaan wij je vertellen hoe je website goed onderhoudt.

Tip 1

Zorg ervoor dat jouw website altijd up-to-date is. Als je gebruik maakt van WordPress zie je in het welkomscherm overduidelijk dat je een update hebt. De updates van WordPress zijn voor de veiligheid van je website. Doe je dit niet riskeer je de kans dat je site crasht of je site kan gehackt worden. En een nieuwe website laten bouwen kost aardig wat geld en dit wil je natuurlijk niet.

Tip 2

Zorg voor een veilig wachtwoord. Ga dus niet voor password123 of 1 t/m 6. Een goed wachtwoord maakt gebruik van hoofdletters, nummers en bijzondere symbolen. Zorg er voor dat je wachtwoord minimaal 12 karakters lang is.  

Tip 3

Maak regelmatig back-ups van je website. Het kan altijd voorkomen dat zomaar je website crasht. Je moet goed voorbereid zijn op een scenario als deze want je wil niet je website ontoegankelijk wordt.  Maak daarom een back-up met een plug-in via WordPress.

Tip 4

Verwijder plug-ins en thema’s die je niet meer gebruikt. Deze vertragen je website wat zorgt voor slechtere score in de zoek resultaten. Verwijder dus alle thema’s die je niet gebruikt en vergeet ook niet de WordPress plug-ins te verwijderen die niet gebruikt.

Tip 5

Door het te verwijderen van oude plug-ins en thema’s optimaliseer je de website al een beetje. Je wilt dat de website zo snel mogelijk laat om zo gebruiksvriendelijk te zijn voor je gebruikers. Een website kan je bijvoorbeeld sneller maken door een CDN server en comprimeer je bestanden. Zo blijft je website optimaal presteren en rankt het hoger in Google

https://www.edit4u.nl/